#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Komunikujte se svými pacienty ve větším klidu díky chytré aplikaci

14. 12. 2023

Drnčení telefonů již od brzkého rána, zprávy od pacientů prostřednictvím všech možných komunikačních kanálů a často zbytečné návštěvy s požadavky, které by šly snadno vyřídit na dálku. To je realita řady ambulantních lékařů. Pomocnou ruku mohou nabídnout některé moderní aplikace, jež komunikaci s vašimi pacienty zjednoduší, zpřehlední a přesunou do méně vytížených momentů dne. Jednou z nich je i aplikace Medevio.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

   

Jednoduchý pomocník pro běžnou agendu, který šetří čas i nervy

Medevio je jednoduchá intuitivně fungující aplikace, která vás propojí s vašimi pacienty a nahradí ostatní způsoby komunikace na dálku – telefonáty, maily, SMS, sociální sítě... Navíc v řadě případů zastoupí i zbytné osobní návštěvy. Pacienti vás mohou prostřednictvím aplikace kontaktovat s veškerou běžnou agendou:

  • konzultace zdravotních obtíží
  • objednání na vyšetření, preventivní prohlídku či očkování
  • přeložení termínu návštěvy
  • žádost o potvrzení, žádanku či výpis
  • vystavení eReceptu, neschopenky ad.

Prostřednictvím aplikace lze také uskutečnit případné platby od pacientů.

Místo telefonátů strukturované informace

„Dříve byli pacienti frustrovaní z toho, že se k nám nemohou dovolat. My jsme ale byli zavaleni prací a do toho nám drnčely telefony, které jsme se sestrou neměly čas vyřizovat,“ říká praktická lékařka MUDr. Renata Klausová, která svoji praxi provozuje ve Šitbořicích v Jihomoravském kraji. Medevio používá od jara roku 2021. Stejně jako další lékaře využívající tuto aplikaci ji pacienti mohou kontaktovat právě jejím prostřednictvím. Medevio je jednoduše nasměruje ke specifikaci jejich požadavku. Lékař tak dostane předpřipravené strukturované informace, na jejichž základě může s pacientem dál pracovat.

Pacienti mohou do ordinace posílat i přílohy, které jsou zabezpečené. Veškerá komunikace prostřednictvím Medevio je tak v souladu s požadavky GDPR.

Akutní stavy svítí červeně

„Pacient napíše, mně a sestřičce se na obrazovce objeví světýlko, mezi dvěma pacienty si některá z nás rychle vzkaz přečte a vyřeší. Akutní stavy svítí červeně. A to obvykle hned volám zpět. Ale bez odposlechu a bez breku za zády,“ uvádí praktická dětská lékařka MUDr. Martina Milkovičová ze Semil, která aplikaci využívá od jara 2020.

Právě funkcionalita vedoucí k určité triáži velmi zpřehledňuje požadavky pacientů. Upozorní na akutní případy, které je nutné vyřešit přednostně, a případně zjednoduší rozdělení práce mezi lékařem a sestrou v rámci ordinace.

Další možnosti aplikace

Aplikaci lze pochopitelně propojit s vaší webovou stránkou. Také je možné si navíc zřídit telefonní ústřednu, která převezme namluvené zprávy, přepíše je do textové podoby a ty se posléze objeví spolu s ostatními požadavky v aplikaci. Tato služba může přijít vhod méně technicky zdatným pacientům nebo třeba seniorům.

Aplikaci Medevio v současnosti v Česku využívá více než 500 ordinací z měst i venkova, a to napříč celou zemí. Pro pacienty je komunikace jejím prostřednictvím zcela zdarma, lékaři za základní verzi na zkoušku také neplatí, poté se cena odvíjí od navolených funkcionalit. Součástí objednávky je i krátké školení od dodavatele nebo podpora pro pacienty v průběhu jejího užívání. Aplikaci lze kdykoliv jednoduše deaktivovat. 

(lek)

Zdroj: Medevio pro lékaře. Dostupné na: www.medevio.cz/pro-lekare



Štítky
Gynekologie a porodnictví Pediatrie Praktické lékařství pro děti a dorost Praktické lékařství pro dospělé
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#