#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Co víme o výživě u pacientůs onkologickým onemocněním?


Authors: J. Marková;  R. Vyzula
Authors‘ workplace: Univerzitní onkologické centrum FN, Brno, přednosta doc. MUDr. R. Vyzula, CSc.
Published in: Prakt. Lék. 2000; (3): 149-152
Category:

Overview

V daném sdělení autoři podávají přehled o charakteru výživy a prevenci malnutrice u onkolo-gicky nemocných. Racionálním využitím dietní intervence v průběhu léčby maligního onemoc-nění je možno zlepšit snášenlivost léčby a kvalitu života těchto pacientů. Jsou zde shrnutyzákladní cíle dietního režimu. Vedle jednotlivých složek stravy jsou popsána i nutriční doporu-čení při projevech nežádoucích účinků chemoterapie. Ve stručnosti se sdělení zabývá i alterna-tivními dietologickými postupy. Výživa je netoxická, ekonomicky výhodná a vědecky validnípodpůrná léčba nádorových onemocnění.

Klíčová slova:
výživa - malnutrice - nutriční doporučení.

Full text is not available online.
If interested in a scan of this journal, contact NTO ČLS JEP.

Labels
General practitioner for children and adolescents General practitioner for adults
Topics Journals
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#