#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Zveme vás na mezinárodní kongres Pražské dentální dny 2024


Vyšlo v časopise: Česká stomatologie / Praktické zubní lékařství, ročník 124, 2024, 2, s. 34
Kategorie: Informace

Česká stomatologická komora vás zve na 27. ročník mezinárodního kongresu  Pražské dentální dny, který se koná ve dnech 18.–19. 10. 2024.
Letos se PDD vracejí do kongresových prostor O2 universum, které účastníky v roce 2022 doslova nadchly.

Odborný program PDD Stomatologie v digitálním věku

Nejdražší komoditou digitálního věku, který žijeme, je čas. Čas pracovní i čas osobní. Snažíme se s časem pracovat co nejlépe, racionálně ho využít – a občas pro sebe i nějaký ušetřit. Cest, jak toho dosáhnout, je jistě mnoho. A jednou z nich je zcela nepochybně technologický pokrok, který se nevyhýbá ani medicíně včetně stomatologie. Digitalizace, 3D modelace, umělá inteligence, virtuální realita, to všechno jsou slova, která pro mnohé z nás zněla před deseti lety jako úvod sci-fi knížky, ale dnes jsou běžnou součástí našeho slovníku. Proto jsme letos jako hlavní téma kongresu zvolili slogan „Stomatologie v digitálním věku“.

V duchu tradice PDD bude pátek na hlavním pódiu věnován zahraničním přednášejícím. Prvním bude mnichovský Univ.-Prof. Dr. Falk Schwendicke, MDPH, který je jedním z nejcitovanějších autorů současné stomatologie. Jeho přednáška nese všeříkající název „Umělá inteligence ve stomatologii: příležitost, nebo hrozba, senzace, nebo propadák?“ Pokračovat bude jeho kolega z mnichovské univerzity
Dr. Sascha Herbst se sdělením „Principy a možnosti terapie vitální pulpy“. 

Sobota bude tradičně polytematická a bude patřit domácím přednášejícím s akcentem na možné využití moderních technologií.

Jsem velmi rád, že se podařilo díky doc. MUDr. et MUDr. Lukáši Hauerovi, Ph.D., sestavit půldenní blok přednášek na téma „Odontogenní záněty a jejich komplikace“, v němž vystoupí řada kolegů ze všeobecných oborů. Blok tak navazuje na loňské hlavní téma „Jedno tělo – jedna medicína“ a odkazuje na potřebu stomatologa zůstat orientován i ve všeobecné medicíně.

Tradiční je také páteční odpoledne věnované dentálním hygienistkám. A samozřejmě nebude chybět blok zaměřený na ortodontická sdělení.

Doprovodný program

Kongres bude provázet rozsáhlá dentální výstava. Díky prostorám v O2 universum jsme rovněž rozšířili nabídku workshopů. Na nich se můžete seznámit například s intraorálními skenery nebo si prakticky vyzkoušet řešení náhlé příhody na stomatologickém křesle.

Společenský program

Pražské dentální dny máme už neodmyslitelně spojeny s jejich vysokou společenskou úrovní. Letos se v pátek večer můžeme těšit na další oblíbenou „dentální párty“ s koncertem. Hrát budou kapely Monkey Business, YesBlues a Parolet.

 

Čas rychle letí, a tak se nezapomeňte včas zaregistrovat, abychom si mohli společně užít dva dny nabité přednáškami, setkáními s kolegy a kamarády, nějakým tím nákupem u výstavního stánku jedné z mnoha zúčastněných firem a zábavou na pátečním večírku.

MUDr. Jan Šváb
člen představenstva ČSK
a odborného výboru PDD

 


Štítky
Chirurgie maxilofaciální Ortodoncie Stomatologie

Článek vyšel v časopise

Česká stomatologie / Praktické zubní lékařství

Číslo 2

2024 Číslo 2
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#