Enterální výživa
Doporučujeme
Nutriční podpora u kriticky nemocných pacientů s covid-19 s pozvánkou na e-Sepsis
Kromě osobního pozvání na e-Sepsis jednoho ze spoluorganizátorů MUDr. Romana Kuly z FN Ostrava se ve videu dozvíte o nutriční podpoře u kriticky nemocných pacientů s covid-19. A to, jaká je souvislost mezi těžkým průběhem covidové infekce a nutriční podpory. A zároveň Vás zveme na sympozium Protein v čase pandemie. e-Sepisis akreditovaná akce ČLK a ohodnocená 18 kredity.
Možnosti prevence intolerance enterální výživy u pacientů s mechanickou ventilací na JIP
Standardy péče o kriticky nemocné doporučují pro pacienty s mechanickou ventilací enterální výživu.…
Geriatrie a výživa ve stáří - pozvánka
Zveme Vás ke zhlédnutí webináře věnovanému tématu výživy ve stáří. Podnětem pro jeho vznik byla skutečnost,...
Články k tématu
Nutriční péče jako součást prehabilitace u chirurgických pacientů
Nutriční příprava pacientů před chirurgickým zákrokem coby součást prehabilitace může…
Rok poté: zdravotní dopady syndromu akutní dechové tísně
Se zvyšujícími počty pacientů, kteří přežijí syndrom akutní dechové tísně (ARDS), je kladen…
Výživa „na míru“ je u těžce nemocných nutností. Vycházet lze i z poznatků Keysovy studie z roku 1945
Stejně jako nelze všem pacientům v jednotlivých fázích nemoci podávat stejné dávky léku,…
Funkční omezení u pacientů po prodělaném syndromu akutní dechové tísně − poznatky z dlouhodobého sledování
Studie zabývající se dlouhodobými dopady syndromu akutní dechové tísně (ARDS) obvykle…
Desatero pro praxi: aktuální doporučení ESPEN k nutriční strategii u pacientů s COVID-19
Evropská společnost pro klinickou výživu a metabolismus (ESPEN) vydala doporučení týkající se…
Kvalita výživy na JIP a následná kvalita života spolu úzce souvisejí
V uplynulé dekádě došlo ke snižování mortality v souvislosti se závažnou sepsí či akutním…
Články časopisu Výživa v akutní fázi nemoci
Recentní výzkum výživy v akutní fázi onemocnění ukázal důležité nové poznatky o podávání vyšších...
Články časopisu Klinická výživa v chirurgii – doporučení ESPEN (European Society for Parenteral and Enteral Nutrition) s konsenzuálním hlasováním pracovní skupiny SKVIMP (Společnost klinické výživy a intenzivní metabolické péče)
Přihlásit k odběru zpravodaje
Nejčtenější k tomuto tématu
Časopis k tomuto tématu
Související témata
Zajímavé odkazy
Nejčtenější k tomuto tématu
- Výživa v akutní fázi nemoci
- Desatero pro praxi: aktuální doporučení ESPEN k nutriční strategii u pacientů s COVID-19
- Klinická výživa v chirurgii – doporučení ESPEN (European Society for Parenteral and Enteral Nutrition) s konsenzuálním hlasováním pracovní skupiny SKVIMP (Společnost klinické výživy a intenzivní metabolické péče)
- Enterální výživa v léčbě idiopatických střevních zánětů
- Nutriční péče jako součást prehabilitace u chirurgických pacientů
- Klinická výživa v chirurgii a jak dál?
Časopis k tomuto tématu
Související témata
Zajímavé odkazy