#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Současná oční operativa – bezpečná investice do výborného zraku

12. 12. 2023

Oční chirurgie prošla v posledních desetiletích revolučními změnami díky technologickému pokroku a inovacím. Moderní operační a laserová léčba v oftalmologii přináší zásadní benefity pro lékaře i pacienty a umožňuje precizní a šetrný zásah do očních struktur s vynikajícími výsledky.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

   

Vyspělé technologie zvyšují komfort i bezpečnost

Jedním z klíčových benefitů moderní oční operativy je minimalizace invazivnosti a s tím související kratší doba rekonvalescence. Díky vyspělým technologiím lze provádět operace s menším chirurgickým traumatem, což vede k rychlejšímu hojení a zkrácení doby potřebné k obnově zrakových funkcí.

Přístrojová technika v oftalmologii zaznamenala zásadní pokrok. Moderní zařízení umožňují chirurgům pracovat s vysokým rozlišením a zobrazením, což je klíčové pro precizní práci v mikroskopickém měřítku. Využití femtosekundových laserů při operaci katarakty dovoluje přesné a individuální vytvoření řezů v oku s minimálním rizikem komplikací. Zobrazovací techniky jako optická koherenční tomografie (OCT) zprostředkovávají detailní vyšetření očních struktur. Robotická chirurgie využívaná pro precizní operace zlepšuje přesnost zákroku a minimalizuje riziko lidských chyb.

Mezi nejčastěji chirurgicky řešená onemocnění patří katarakta, glaukom a refrakční vady. Současná oftalmochirurgie přináší obvykle vynikající výsledky s minimem komplikací, což přispívá ke zlepšení zrakové ostrosti i kvality života pacientů.

Operace řešící hned několik problémů naráz

Pro většinu očních vad dnes existuje prověřená a úspěšná léčba. Operace katarakty je jedním z nejbezpečnějších, nejčastějších a nejúčinnějších oftalmochirurgických výkonů prováděných v dnešní době. Zároveň poskytuje příležitost odstranit během zákroku i další oční vady jako astigmatismus či presbyopii. Při operaci šedého zákalu je zakalená čočka nahrazena umělou nitrooční čočkou. Operatér během výkonu skrze velmi malý řez odstraní zakalenou čočku a vloží novou, která obnoví ostrost vidění. Zákrok se provádí ambulantně v místním znecitlivění.

Nitrooční čočky jsou velmi trvanlivé a obvykle vydrží do konce života. K dispozici jsou standardní monofokální čočky i trifokální čočky pro korekci presbyopie umožňující vidět na všechny vzdálenosti. Optická technologie trifokální čočky přenáší 88 % světla pro zajištění kvalitního a ostrého zobrazení. Zrakové adaptaci napomáhá i design čočky a kvalitní materiál.

Torickou verzí čočky lze korigovat astigmatismus a zároveň zachovat všechny výhody čočky, pokud jde o vidění. Čočky s pokročilou technologií tedy představují rozumnou investici do budoucího zdravého zraku pacienta.

Lídr v oblasti oční péče a jejích inovací

Společnost Alcon se v oblasti oftalmologické operativy řadí mezi přední světové poskytovatele technologií a zařízení pro oční chirurgii. Zároveň provádí vlastní výzkum a vývoj, který se zaměřuje na inovace v oblasti diagnostiky, chirurgických nástrojů a implantátů pro oční operace. Díky tomu přináší moderní řešení, jako jsou pokročilé intraokulární čočky pro kataraktové operace, vyspělé laserové systémy pro refrakční chirurgii nebo zařízení pro výkony v rámci terapie glaukomu. Využívané viskoelastické materiály jsou navržené pro zajištění ochrany rohovky, s kohezními a disperzními vlastnostmi a dostatečným objemem pro každý krok procedury. Společnost také nedávno představila výsledek svého nejnovějšího pokroku v oblasti integrovaných chirurgických technologií – SMART Solutions. Nová platforma má za cíl zlepšit propojení mezi klinikou a operačním sálem pomocí technologií řízených obrazem.

Alcon nezapomíná ani na edukaci pacientů. Na webových stránkách projektu Oči jako rys mohou zájemci nalézt informace o očních onemocněních, novinky z oblasti oční chirurgie a rady pro udržení skvělého zraku.

(asa)

Zdroje:
1. Partners in patient focused innovation. Alcon, 2023. Dostupné na: https://www.myalcon.com/professional
2. Osvěta, prevence, řešení. Oči jako rys, 2023. Dostupné na: https://ocijakorys.cz
3. Eywire News, 2023. Dostupné na: https://eyewire.news



Štítky
Oftalmologie
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#