Přehled aktuálních změn v obsahu alkoholuu piv vyráběných v České republice
Overview of Current Changes in Alcohol Contents of Beers Produced in theCzech Republic
Paper concerns the alcohol contents of beer now produced. The previous and contemporary waysof beer signing as well as a complete list of beer sorts produced in the Czech Republic is presen-ted.
Key words:
alcohol concentration - beer - alcohol beveradges - balance counts
Autoři:
M. Hirt 8; E. Čechová 3; J. Fialka 4; P. Hottmar 5; S. Loyka 6; J. Mráz 8; V. Sekyra 2; K. Schneller 8; R. Útrata 7; F. Vorel 2; J. Zikmund 1
Působiště autorů:
Ústav soudního lékařství Záchranné služby hl. m. Prahy, přednosta prim. MUDr. Michal Beran2 Soudnělékařské oddělení Nemocnice, České Budějovice, přednosta prim. MUDr. František Vorel, CSc. 3 Ústav soudního lékařství Lékařské fakulty UK, Plzeň, přednosta d
1
Vyšlo v časopise:
Čes.-slov. Patol., , 1999, No. 4, p. 47-54
Kategorie:
Články
Souhrn
Práce se zaobírá problematikou obsahu alkoholu v současné době vyráběných piv. Je zde uvedendřívější i současný způsob značení piv a kompletní soupis všech druhů piva produkovanéhov České republice.
Klíčová slova:
koncentrace alkoholu - pivo - alkoholické nápoje - bilanční propočty
Štítky
Patologie Soudní lékařství ToxikologieČlánek vyšel v časopise
Česko-slovenská patologie
1999 Číslo 4
Nejčtenější v tomto čísle
- Hemangióm ovária
- Exprese p53, p21 a bcl-2 v prognostice plicníchkarcinomů
- Dobre diferencovaný inflamatórny liposarkómpodkožia (inflamatórny atypický lipomatóznytumor)
- Vliv autolýzy na interpretaci výsledkůimunohistochemického průkazu myoglobinua fibrinogenu v myokardu