#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

11. Konference radiologické fyziky, Ostrava, 19. – 21. 4. 2023


Vyšlo v časopise: NuklMed 2023;12:39
Kategorie: Z akcí NM

Ve dnech 19. – 21. 4. 2023 proběhla v Ostravě v Hotelu Imperial 11. Konference radiologické fyziky, organizovaná Českou společností fyziků v medicíně, tento rok ve spolupráci s Klinikou nukleární medicíny Fakultní nemocnice Ostrava.

Konference byla první den zahájena již tradičně členskou schůzí ČSFM. Večer byla pro zájemce organizována prohlídka ostravské Dolní oblasti Vítkovic. V následujících dvou dnech byla akce již plně věnována odborným sdělením, kterých zaznělo celkem 40 (z toho 1 proběhlo na dálku on-line a 2 byly off-line předtočená videa). Příspěvky se věnovaly problematice nukleární medicíny, radiodiagnostiky, radioterapie i radiační ochrany. Zazněla mimo jiné zajímavá sdělení o specializovaných softwarech pro sběr dat a hodnocení dávek pacientů, novinky v oblasti AI, zkušenosti s novými postupy v oblasti radionuklidové terapie a edukační blok zaměřený na Cyber Knife. Kromě klasických krátkých sdělení proběhl pak i RDG roundtable, a dále byly vyhlášeny výsledky Soutěže mladých autorů za rok 2022 ČSFM. První tři práce byly představeny svými autory, včetně výherkyně Ing. Simony Šimůnkové, která do soutěže přihlásila svou diplomovou práci Celotělová dozimetrie v radionuklidové terapii. Přednášky z konference jsou se souhlasem autorů k dispozici ke stažení na stránkách www.csfm.cz.

Konference se celkem zúčastnilo 123 účastníků převážně z ČR a ze Slovenska z řad radiologických fyziků, techniků a zástupců firem. Z důvodu souběhu pořádaných akcí se tentokrát bohužel nemohli zúčastnit zástupci SÚJB. Každoročně je konference pro radiologické fyziky nenahraditelnou diskusní platformou a prostorem, kde si mohou vyměnit zkušenosti s kolegy z jiných pracovišť. Jsme rádi, že po vynechaných ročnících 2020 a 2021 skončilo období nejistot a můžeme navázat a pokračovat v této tradiční akci. Za finanční podporu i příjemnou společnost na stáncích děkujeme všem sponzorům a partnerům.

Příští, tedy již 12. Konference radiologické fyziky, proběhne v termínu 29. – 31. května 2024 na Vysočině v Hotelu Skalský dvůr. Těšíme se na Vás!

text: Ing. Michal Koláček

foto: Ing. Petra Dostálová a Lenka Koláčková

Hotel Imperial v Ostravě (nahoře); pohled do jednacího sálu konference
(uprostřed); večerní kulturní program pro účastníky (dole).
Hotel Imperial v Ostravě (nahoře); pohled do jednacího sálu konference (uprostřed); večerní kulturní program pro účastníky (dole).



Štítky
Nukleární medicína Radiodiagnostika Radioterapie

Článek vyšel v časopise

Nukleární medicína

Číslo 2

2023 Číslo 2
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Důležitost adherence při depresivním onemocnění
nový kurz
Autoři: MUDr. Eliška Bartečková, Ph.D.

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#