#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Authors: V. Liška
Published in: Rozhl. Chir., 2024, roč. 103, č. 6, s. 201.
Category: Editorial

Vážení čtenáři,

dovolte mi zde dnes nepřemýšlet nad praktickým nebo teoretickými problémy chirurgie, dalších navazujících oborů, českého zdravotnictví a lékařského vzdělávání tak, jak se na editorial našich Rozhledů v chirurgii zpravidla sluší. Rád bych si všiml i práce, která je v pozadí, ale pro naší Českou chirurgickou společnost ČLS JEP a edukaci jejích členů je zásadní a nepostradatelná. Chci krátce vzpomenout posledních 12 let, kdy pracovala současná redakce Rozhledů v chirurgii ve složení PhDr. Světlana Rysková, paní Radka Schrötterová a MUDr. Ondřej Ryska, Ph.D. Věnovali se soustředěně a trpělivě přípravě našeho časopisu. Mravenčí a sisyfovská nikdy nekončící práce. Měsíc, co měsíc připravili nové číslo. Ruku na srdce, překonávali dnes a denně časovou nedůslednost autorů, oponentů i nás členů redakční rady. Vytvořili periodikum s vysokou kvalitou publikačního standardu, pokusili se i jít dále. Vypravili do tisku celkem 138 čísel a 5 Supplement. Podařilo se posunout náš časopis i přes stý ročník, což je jistě zodpovědné i zavazující. Věřím, že se shoduji se všemi členy redakční rady, že bylo milé s nimi vždy profesionálně pracovat.

S výběrem nového nakladatele Českou chirurgickou společností JEP tato redakce končí. Ale věřím, že vždy, když něco končí, něco nového opět začíná. Proto bych jim rád touto cestou poděkoval za úsilí, které vynaložili a popřál jim jen dobré v jejich profesním i soukromém životě!

Za redakční radu prof. Václav Liška

 

 

 

 

Rozloučení

Vážení,

s vydáním tohoto čísla se s Vámi loučí tým, který připravoval Rozhledy v chirurgii v minulých letech. Výbor České chirurgické společnosti ČLS JEP rozhodl, že napříště se ujme vydávání časopisu společnost Care Comm.

Dovolte nám touto cestou poděkovat všem aktivním autorům a pečlivým recenzentům i editorům, kteří připravovali monotematická čísla, a také všem laskavým sponzorům. Naše poděkování patří také jazykovým korektorkám, překladatelkám, grafikům a vydavatelství LD, s.r.o. – Prager Publishing, kteří s námi po celá léta spolupracovali, a v neposlední řadě asistentce redakce Radce Schrötterové.

Za tým Rozhledů v chirurgii
Ondřej Ryska


Labels
Surgery Orthopaedics Trauma surgery
Topics Journals
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#