Určení věku stanovením poměru D,L formykyseliny asparagové
Authors:
A. Pilin 1; R. Čabala 2; F. Pudil 3; Vl. Bencko 4
Authors‘ workplace:
Ústav soudního lékařství VFN, Praha, přednosta prof. MUDr. P. Strejc, DrSc. 2 Katedra analytické chemie - laboratoř plynové chromatografie PřF UK, vedoucí prof. ing. K. Štulík, DrSc. 3 Ústav chemie a analýzy potravin VŠCHT, Praha, vedoucí prof. ing. J. Ve
1
Published in:
Čes.-slov. Patol., , 1999, No. 3, p. 30-33
Category:
Overview
Práce se zabývá hodnocením výsledků při stanovení věku na základě poznatku o přibývání D-for-my kyseliny asparagové s věkem. V naší studii jsme jako experimentální materiál použili vzorkydentinu z dolních špičáků. Kromě výsledků jsou diskutovány i analytické obtíže a možnosti, kterépřinášejí nové postupy při stanovení D-aminokyselin.
Klíčová slova:
věk - kyselina asparagová - D-aminokyseliny, chirální separace
Labels
Anatomical pathology Forensic medical examiner ToxicologyArticle was published in
Czecho-Slovak Pathology
1999 Issue 3
Most read in this issue
- Angiomyolipom ledviny s komponentou nádoruz jasných buněk
- Cytokeratiny v plicních karcinomech
- Maligní myoepiteliom příušní slinné žlázy:cytologický a histologický obraz
- Citlivý GC-MS průkaz benzodiazepinů v moči veformě jejich trimethylsilylderivátů