#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

STADA Brings Innovative Drug for Treatment of Advanced Parkinson's Disease to Czech Republic

6. 4. 2022

STADA PHARMA CZ is introducing a new system for continuous delivery of 3 active substances for the treatment of advanced stages of Parkinson's disease (PD) to the Czech market. It is one of the major innovations in the care of PD patients in the last two decades. The drug, which STADA acquired the rights to in 2020, had already been introduced in the Nordic countries where this treatment is successfully underway. In the Czech Republic, it has been fully covered since April 1, 2022.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Komfortnější systém pro zvýšení kvality života pacienta

Trojkombinace zavedených účinných látek − levodopy, karbidopy a entakaponu − ve formě intestinálního gelu (LECIG) umožňuje optimalizovat biologickou dostupnost levodopy v těle. Přípravek LECIG se používá k léčbě pokročilého stadia Parkinsonovy nemoci s těžkými motorickými výkyvy a hyperkinezí či dyskinezí, pokud dostupné perorální kombinace nepřinášejí uspokojivé výsledky léčby. 

Jedná se o infuzní terapii podávanou pomocí moderní diskrétní, lehké a přenosné pumpy sondou do tenkého střeva. Pumpa má intuitivní a uživatelsky přívětivé rozhraní a dlouhou životnost baterie. Zdravotníci mohou naprogramovat několik průtokových rychlostí, které vyhovují různým potřebám pacientů. Pumpu lze bezpečně odpojit, a pacienti se dokonce mohou koupat, sprchovat nebo plavat, pokud to jejich celkový stav dovolí. To jim nabízí flexibilitu, možnost plánovat a řídit svůj každodenní život a zůstat tak co nejdéle aktivní.

Kontinuální stimulace omezuje extrémní výkyvy hybnosti

V Česku v současné době trpí Parkinsonovou nemocí přibližně 170 tisíc osob, odhadem 3500 z nich se přitom nachází v pokročilém stadiu, které jim prakticky znemožňuje vykonávat běžné každodenní činnosti. Právě tito pacienti by mohli být dříve či později potenciálně léčeni pomocí kontinuální dopaminergní stimulace, tedy průběžným podáváním účinné látky přímo do místa, kde dochází k jejímu vstřebání. Během této léčby je simulováno zdravé a normální uvolňování dopaminu. Stabilizuje se i hladina léčiva v krvi. Pacient tak nezažívá extrémní výkyvy hybnosti, jako by tomu bylo v případě léčby tabletami.

„S tímto inovativním lékem dokazujeme, že jsme pro pacienty i pečující profesionály partnerem nejen v oblasti generických léčiv, ale také v silně rostoucím segmentu speciálních léčiv. Velmi mě těší, že můžeme jako první v Česku nabídnout nový přípravek s moderní technologií pumpy, který dokáže výrazně zlepšit kvalitu života pacientů s Parkinsonovou nemocí. Tento přípravek je strategicky důležitým přírůstkem do portfolia společnosti STADA, jehož prostřednictvím zintenzivňujeme své angažmá v oblasti neurologie a těžíme ze svých předchozích zkušeností,“ podotýká ředitel STADA v ČR Tomáš Mihál.

STADA má již z dřívějška rozsáhlé zkušenosti mimo jiné s injekční a infuzní léčbou Parkinsonovy nemoci apomorfinem. 

O společnosti STADA

STADA Arzneimittel AG má své sídlo v Německu v Bad Vilbel. Své produkty prodává přibližně ve 120 zemích po celém světě. Za finanční rok 2020 dosáhla skupina STADA čistých tržeb ve výši 3010,3 milionu eur a EBITDA ve výši 713,3 milionu eur. Ke 31. 12. 2020 měla skupina po celém světě 12 300 zaměstnanců.

(pr)

Zdroj: STADA přináší do Česka svůj inovativní lék pro léčbu pokročilé Parkinsonovy nemoci. Tisková zpráva. STADA PHARMA CZ, 7. 3. 2022.



Labels
Geriatrics Clinical speech therapy Neurology General practitioner for adults Psychiatry Rehabilitation
Topics Journals
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#