#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Neuraxpharm Introduces a New Form of Medical Cannabis

16. 3. 2023

Since November 2022, a new medication containing an active full-spectrum cannabis extract – Naxiva Panaxol from Neuraxpharm – has been available in the Czech Republic. The cannabis extract is offered in collaboration with Panaxia Labs Israel. Both companies are key players in the European medical cannabis market. Their agreement ensures the distribution of these products not only in the Czech Republic but also in Switzerland and Germany.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

  

Lídr v oblasti léčiv pro onemocnění CNS

Neuraxpharm je evropským lídrem působícím 35 let v oblasti vývoje léčiv pro onemocnění centrálního nervového systému (CNS). Zaměřuje se na inovaci stávajících lékových forem a vývoj nových moderních přípravků. Portfolio společnosti zahrnuje více než 120 molekul pokrývajících problematiku léčby deprese, úzkosti, Parkinsonovy a Alzheimerovy nemoci, epilepsie, schizofrenie a dalších onemocnění CNS. Vedle toho nabízí rovněž doplňky stravy a nutraceutika napomáhající k udržení normální funkce mozku, nervového systému a psychických funkcí.

Společnost Neuraxpharm vyvíjí, produkuje a distribuuje zavedené značky, léky s přidanou hodnotou, generika, léčebné konopí i orphan drugs, tj. látky indikované pro terapii vzácných onemocnění. Prostřednictvím svých produktů se zaměřuje na široké spektrum poruch nervového systému a současně usiluje o zvýšení povědomí o onemocněních CNS a snížení s nimi spojené stigmatizace.

Společnost má přímé zastoupení ve 20 zemích Evropy a v oblasti duševního zdraví a onemocnění CNS spolupracuje s partnery z celého světa. Společně se zdravotnickými pracovníky a sdruženími pacientů i prostřednictvím nadace Neurax Foundation usiluje především o zlepšení života a psychické pohody pacientů s duševními chorobami.

Edukace a snaha o překonávání mýtů o chorobách nervového systému

Koncept Neuraxpharm je postaven od vývoje molekuly až k jejímu uvedení na trh, což umožňuje flexibilně uvádět nové produkty, rychle reagovat na poptávku, a přitom udržovat nejvyšší standardy kvality. Současně usiluje o budování udržitelné budoucnosti přijímáním integrovaných opatření k provozování odpovědného podnikání a podporou rodin v nouzi, pochopením jejich potřeb v rámci komunity.

Rostoucí výzvy v oblasti duševního zdraví způsobené tlakem moderního života nás motivují k úsilí stát se lídrem v oblasti CNS. Jsme odhodláni uspokojovat nenaplněné potřeby (unmet needs) těch, kteří se potýkají s psychiatrickými a neurologickými chorobami a poruchami, a přinášet více léčebných postupů většímu množství pacientů,“ uvádí ředitel Neuraxpharm dr. Jörg-Thomas Dierks.

Nedílnou součástí aktivit společnosti Neuraxpharm je edukace veřejnosti a snaha o překonávání mylných představ o onemocněních nervového systému a jejich léčbě. Týmy neúnavně pracují na rozvoji vzdělávacích kampaní a šíření spolehlivého a ověřeného vědeckého obsahu prostřednictvím webových stránek i sociálních médií.

Léčebné konopí na bázi extraktu

Nový lék Naxiva Panaxol by měl pomoci pacientům s chronickou neztišitelnou bolestí. Inovativnost spočívá v jeho nové formě. Oproti stávajícím kapslím bude připravován z konopného extraktu, což je jednodušší, méně časově náročné a umožňuje přesnější dávkování podle potřeb pacientů. Současně zjednodušuje použití v dalších lékových formách, jako jsou masti, čípky či gely. Naxiva Panaxol je standardizovaný olejový extrakt z léčebného konopí Cannabis sativa L. Předepisovat jej v Česku může asi 170 specialistů. Léčba je hrazena všemi zdravotními pojišťovnami.

Česko patří z hlediska velikosti trhu s léčebným konopím k nejvyspělejším zemím v Evropě. Trvalý nárůst počtu pacientů, lékařů a vydaných receptů v posledních 5 letech lze přičíst dotaci nákladů na léčebné konopí ze zdravotního pojištění. Podle zprávy zveřejněné českou vládní agenturou pro léčebné konopí (SAKL) se počet receptů vydaných v naší zemi v roce 2021 zvýšil oproti roku 2020 o 37 %. Léčebné konopí je nejčastěji předepisováno pacientům s chronickou bolestí (80 %), roztroušenou sklerózou (12 %) a Parkinsonovou chorobou. Ze zprávy také vyplývá, že 61,8 % pacientů užívajících léčebné konopí u nás tvoří ženy.

(asa)

Zdroje:
1. Neuraxpharm. Dostupné na: www.neuraxpharm.com
2. Expansion in two new medical cannabis markets. Neuraxpharm, 2022 Oct 6. Dostupné na: www.neuraxpharm.com/media/panaxia-and-neuraxpharm-to-enter-new-medical-cannabis-markets-in-europe



Labels
Neurology Clinical oncology Orthopaedics Rheumatology Pain management
Topics Journals
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#