#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Tradiční Rozhledy v novém


Authors: Z. Kala;  V. Liška
Published in: Rozhl. Chir., 2024, roč. 103, č. 7, s. 244.
Category: Editorial

Vážení čtenáři,

tímto číslem Rozhledů v chirurgii zahajuje naše Česká chirurgická společnost ČLS JEP spolupráci s novým nakladatelem – společností Care Comm s.r.o. Volba vzešla z dlouhé diskuze nad způsobem přípravy a vydávání našeho periodika. Další diskuze se vedla nad obsahem a směřováním tohoto odborného časopisu. Myslím, že Výbor České chirurgické společnosti i široká odborná veřejnost věnovala velkou pozornost návrhu a definování pravidel spolupráce a vlastního nejen odborného obsahu. Byl udělán krok i směrem k vyšší ekonomické nezávislosti.

V minulých týdnech a měsících jsme připravovali změnu vizáže Rozhledů v chirurgii, tak aby pro vás zůstaly i nadále čtivé a přehledné a abychom my mohli prakticky spolupracovat s naším novým nakladatelem.

Jako poslední téma zde dnes zmíníme problematiku peer review. Mělo by sloužit k vedení autorů, kultivaci obsahové i formální. Má, pokud je to alespoň trochu možné, vést k přípravě článků ve vysoké kvalitě. Opravdu dobrý reviewer pomůže, poradí, a to i za cenu velkých změn, jak zlepšit sdělení. Je to náročné a současně nevděčné. Práce v pozadí, ale naprosto nezbytná a neopomenutelná. I zde budeme pracovat na zkvalitňování a hodnocení tohoto procesu a zajištění zpětné vazby pro oponenty a autory. Pevně věříme, že tímto obdobím změn projdeme pokud možno s minimálními těžkostmi, a to i s vaší aktivní pomocí a empatií!

Přejeme nové redakci, redakční radě i všem, kteří se na vydávání Rozhledů v chirurgii podílejí, hodně štěstí!

I nadále chceme udržet hlavně vysokou čtivost časopisu, aby vzdělával v celé šíři chirurgie a spolupracujících oborů a byl praktickým průvodcem. Proto bychom rádi vyzvali autory k volbě témat, která jsou nová, zajímavá a v poslední době v Rozhledech nezmíněná, případně si zaslouží připomenutí a v poslední době došlo v dané problematice k významnému posunu. 

prof. MUDr. Václav Liška, Ph.D.
šéfredaktor Rozhledů v chirurgii

prof. MUDr. Zdeněk Kala, CSc.
předseda Výboru ČCHS ČLS JEP


Labels
Surgery Orthopaedics Trauma surgery
Topics Journals
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#