#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Magnetické rezonance u pacientů s diparetickou formou DMO(Srovnání nálezů CT a MR u donošených a nedonošených novorozenců)


: Z. Seidl 1,2;  J. Süssová 1;  J. Obenberger 1,2;  M. Jinochová
: Neurologická klinika 1. LF UK a VFN, Praha, 1 přednostka prof. MUDr. S. Nevšímalová, DrSc. Radiodiagnostická klinika 1. LF UK a VFN, Praha, 2 přednosta doc. MUDr. J. Daneš, CSc.
: Čes-slov Pediat 2002; (11): 624-627.
:

Autoři demonstrují 22 nemocných s diparetickou formou DMO, 19 pacientů narozených před termínem,zbývající tři po 37. týdnu gravidity. Všichni nemocní podstoupili vyšetření magnetickou rezonancí (MR) jakodoplněk k vyšetření výpočetní tomografií (CT), které bylo provedeno v rámci předchozího sledování. U všechnemocných narozených před termínem byly zobrazeny léze bílé hmoty mozkové, nikoli u nemocných narozenýchv řádném termínu. CT vyšetření tyto změny u žádného z nemocných nepotvrdila. MR jako vyšetřovací metoda sev diagnóze DMO stává novým zdrojem informací a tak významným nástrojem pro zjištění stupně poškození bíléhmoty. Zjištěné výsledky v obrazeMRpodporují hypotézu, že pacienti s diparetickou formouDMO, narození předtermínem a takto nemocní narození v řádném termínu, jsou dvě odlišné nozologické jednotky.

Klíčová slova:
diparetická forma DMO, výpočetní tomografie, magnetická rezonance, CT, MR

Full text is not available online.
If interested in a scan of this journal, contact NTO ČLS JEP.

Labels
Neonatology Paediatrics General practitioner for children and adolescents
Topics Journals
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#