#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

MĚKKÉ ŽELATINOVÉ TOBOLKY, JEJICHVÝROBA A HODNOCENÍ


Authors: J. Kolčák;  M. Stuchlík;  M. Rabišková 1
Authors‘ workplace: IVAX-CR, Opava-Komárov, 1Ústav technologie léků Farmaceutické fakulty Veterinární a farmaceutické univerzity, Brno
Published in: Čes. slov. Farm., 2003; , 4-11
Category:

Overview

Měkké želatinové tobolky jsou lékovou formou vhodnou zejména pro aplikaci citlivých a technologickyproblémových léčiv, maskují nepříjemnou chuť nebo zápach léčiva, barevné kombinace zvyšujíbezpečnost terapie vyloučením záměn. Jejich výroba je náročná, závisí na kvalitě želatiny a želatinovéhmoty pro stěnu tobolek, na vlastnostech náplně, na vzájemných interakcích mezi náplnía stěnou a na speciálním „know-how“, které je bezpodmínečným předpokladem úspěšné výroby tétolékové formy. Vysoké výrobní náklady vedou ze strany výrobců k maximální racionalizaci všechvýrobních kroků. Článek je přehledem charakterizujícím měkké želatinové tobolky, jejich výrobnípostupy a hodnocení jakosti.

Klíčová slova:
měkké želatinové tobolky – náplň tobolky – stěna tobolky – výrobní postupy –hodnocení – biologická dostupnost léčiva

Full text is not available online.
If interested in a scan of this journal, contact NTO ČLS JEP.

Labels
Pharmacy Clinical pharmacology
Topics Journals
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#