#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

VLIV KYSELINY JASMINOVE NA PRODUKCI FLAVONOIDU KULTUROU JEHLICE ROLNI - ONONIS ARVENSIS L. IN VITRO


Authors: L. Tůmová;  L. Zápalková
Authors‘ workplace: Katedra farmakognozie Farmaceutické fakulty University Karlovy, Hradec Králové
Published in: Čes. slov. Farm., 2002; , 96-98
Category:

Overview

Byl zjištován vliv kyseliny jasmínové ve třech různých koncentracích (1000 mg/1; 10 mg/1 a 0,1 mg/1) na tvorbu flavonoidů v kultuře jehlice rolní - Ononis arvensis L. in nitro. Testované koncentrace kyseliny jasmínové byly aplikovány ke kalusové a suspenzní kultuře Ononis arvensis 4. týden růstu kultury a elicitace probíhala 12; 24; 48; 72 a 168 hodin. Statisticky významný nárůst obsahu flavonoidů byl zjištěn u všech aplikovaných roztoků kyseliny jasmínové po 12 hodinách elicitace, s výjimkou koncentrace c2 (10 mg/1) u suspenzní kultury. Nejvyšším výtěžkem bylo 55% zvýšení obsahu flavonoidů po elicitace kyselinou jasmínovou v koncentraci - ci (1000 mg/1) u kalusové kultury.

Klíčová slova:
Ononis arvensis - fiavonoidy - kyselina jasmínová - elicitace

Full text is not available online.
If interested in a scan of this journal, contact NTO ČLS JEP.

Labels
Pharmacy Clinical pharmacology
Topics Journals
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#