Vliv auxinů na růst kalusové kultury Bellis perennis L. a produkci flavonoidů
Authors:
T. Siatka
Authors‘ workplace:
Katedra farmakognozie Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy, Hradec Králové
Published in:
Čes. slov. Farm., 1998; , 273-275
Category:
Overview
Byl sledován vliv vybraných auxinů (kyselina 2,4-dichlorfenoxyoctová, kyselina a-naftyloctová, kyselina b-indolyloctová)ve třech koncentracích (0,1; 1 a 10 mg/l) na růst kalusové kultury Bellis perennis L.a produkci flavonoidů. Nejlepší proliferace kultury a současně nejvyššího obsahuflavo- noidů bylo dosaženo s kyselinou 2,4-dichlorfenoxyoctovou v koncentraci 0,1 a 1mg/l, s kyselinou b-indolyloctovou v koncentraci 0,1 mg/l a skyselinou a-naftyloctovou v koncentraci 1 mg/l.
Klíčová slova:
Bellis perennis L. – kalusová kultura – růst – produkce flavonoidů – auxiny
Labels
Pharmacy Clinical pharmacologyArticle was published in
Czech and Slovak Pharmacy
1998 Issue 6
Most read in this issue
- Obsahové látky Iresine herbstii
- Je současné označení a vymezení základních farmaceutických kategorií správné?
- Poznatky o postantibiotickom účinku antimikróbnych látok
- Vliv auxinů na růst kalusové kultury Bellis perennis L. a produkci flavonoidů