#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

XIV. konference AKUTNĚ.CZ


Authors: M. Kosinová
Authors‘ workplace: Klinika dětské anesteziologie a resuscitace, Fakultní nemocnice Brno a Lékařská fakulta Masarykovy Univerzity v Brně 1;  Ústav simulační medicíny, Lékařská fakulta Masarykovy Univerzity v Brně 2
Published in: Anest. intenziv. Med., 33, 2022, č. 5, s. 232
Category: Reports from professional societies

V sobotu 19. listopadu 2022 proběhla v prostorách Univerzitního kampusu Bohunice na půdě Lékařské fakulty Masarykovy univerzity v Brně již XIV. konference AKUTNĚ.CZ, která je jednoznačně největší jednodenní akcí v oboru u nás i na Slovensku. Záštity konferenci udělili děkan LF MU prof. MUDr. Martin Repko, Ph.D., ředitel FN Brno MUDr. Ivo Rovný, MBA, i předseda výboru pro zdravotnictví Senátu ČR MUDr. Roman Kraus, MBA. Z odborných společností akci zaštítily mimo jiné Česká společnost anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny, Česká společnost intenzivní medicíny a Česká resuscitační rada. Pořádajícími klinikami byly Klinika dětské anesteziologie a resuscitace FN Brno a LF MU a Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny FN Brno a LF MU.

Program letošní konference, jíž se zúčastnilo 973 studentů, lékařů a sester z nejrůznějších koutů České i Slovenské republiky, čítal více než 60 přednášek a 23 prakticky zaměřených workshopů. Přednášky proběhly v několika paralelních sekcích: hlavní program ve velké aule, blok porodnické a dětské anestezie a intenzivní péče, blok život zachraňujících výkonů aneb jak nemít „difficult day“, blok simulační medicíny, blok věnovaný studentům a samozřejmě celodenní program Sekce mladých anesteziologů a intenzivistů, který letos nesl podtitulek Publikace, které OPRAVDU ovlivnily moji praxi… aneb když jde EBM a klinická praxe ruku v ruce. Kromě lékařských sdělení zazněly ještě čtyři bloky přednášek v rámci sekce NLZP.

Letošní Cena Jiřího Macha za nejlepší publikaci autora do 35 let za rok 2021 putovala do rukou MUDr. Evy Klabusayové z Brna za práci publikovanou v European Journal of Anaestesiology s IF 4.183.

Další slavnostní okamžik přišel v závěru konference s vyhlášením vítězů posterových sekcí. Vítězem v lékařské sekci s tématem Medically Challenging Cases se stal MUDr. Martin Harazim z Brna s posterem „A byla TMA…“. Prvenství v NLZP sekci získali kolegové taktéž z Brna – Mgr. Yvona Grünwaldová a Mgr. Branislav Moravčík s posterem na téma „Protokol tlustého střeva v intenzivní péči“.

Sborník přednášek i reportáže z celého konferenčního dění jsou k nalezení na webu AKUTNĚ.CZ.

Příští ročník konference AKUTNĚ.CZ se bude konat opět v Brně, a to 25. listopadu 2023. Všichni zájemci jsou srdečně zváni.

Image 1. Vítěz posterové sekce – MUDr. Martin Harazim
Vítěz posterové sekce – MUDr. Martin Harazim

Image 2. Cena Jiřího Macha – MUDr. Eva Klabusayová
Cena Jiřího Macha – MUDr. Eva Klabusayová

Text informačního sdělení neprošel recenzním řízením, ani redakční/editorskou úpravou

KORESPONDENČNÍ ADRESA AUTORKY:

doc. MUDr. Martina Kosinová, Ph.D.

Kosinova.Martina@fnbrno.cz

Článek přijat k tisku: 7. 12. 2022

Cit. zkr: Anest intenziv Med. 2022;33(5):232


Labels
Anaesthesiology, Resuscitation and Inten Intensive Care Medicine
Topics Journals
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#