#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Farmaceutický význam Allium sativum L.3.Antibakteriální účinek proti Helicobacter pylori


Pharmaceutical Importance of Allium sativum L.3.Antibacterial Effect Against Helicobacter pylori

The paper points out the risk factors which render possible the outbreak of infections due to thebacterium Helicobacter pylori manifesting itself as chronic gastritis.In a great extent it results inpeptic and duodenal ulcers and can even lead to the development of adenocarcinoma and lymphomaof the stomach.The paper mentions the efficacy of previous and contemporary therapy.Possible useof garlic in the treatment of these infections is intensively investigated.At present mainly in vitroexperiments showing promising results are performed.A minimum of experiments carried out without-patients produced negative results.As they do not fulfil the parameters of clinical experiments,this question still remains open.

Key words:
antibacterial effect –in vitro –in vivo – garlic preparations –lipophilicthiosulphinates


Autoři: M. Sovová;  P. Sova 1;  A. Mrázová 2
Působiště autorů: Katedra farmaceutické botaniky a ekologie Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy, Hradec Králové 1 Výzkumný ústav Pliva-Lachema a. s., Brno 2 Gočárova 687, Hradec Králové
Vyšlo v časopise: Čes. slov. Farm., 2002; , 168-172
Kategorie: Články

Souhrn

Sdělení poukazuje na rizikové faktory umožňující propuknutí infekce vyvolávané bakterií Helico-bacter pylori ,která se manifestuje jako chronická gastritida,vede ve velké míře k peptidickýma duodenálním vředům a může vyústit až ke vzniku adenokarcinomu a lymfomu žaludku.Ve sděleníje zmíněna účinnost dřívější a současné terapie.Intenzivně se zkoumá možnost uplatnění česnekuv léčbě těchto infekcí.V současnosti převažují pokusy in vitro ,které poskytují nadějné výsledky.Minimumpokusů provedených ambulantně na pacientech vyznělo negativně.Protože však nesplňujíparametry pokusů klinických,zůstává tato otázka otevřena.

Klíčová slova:
antibakteriální účinek –in vitro –in vivo – česnekové přípravky – lipofilníthiosulfináty

Plné znění tohoto článku není v digitalizované podobě.
V případě zájmu kontaktujte NTO ČLS JEP, které vám může poskytnout sken časopisu.

Štítky
Farmacie Farmakologie

Článek vyšel v časopise

Česká a slovenská farmacie


2002 Číslo 4
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

plice
INSIGHTS from European Respiratory Congress
nový kurz

Současné pohledy na riziko v parodontologii
Autoři: MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA

Svět praktické medicíny 3/2024 (znalostní test z časopisu)

Kardiologické projevy hypereozinofilií
Autoři: prof. MUDr. Petr Němec, Ph.D.

Střevní příprava před kolonoskopií
Autoři: MUDr. Klára Kmochová, Ph.D.

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#