#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

doc. MUDr. Evžen Hrnčíř, CSc., MBA – blahopřání k 65. narozeninám


Autoři: doc. MUDr. Kneidlová Monika, CSc.
Vyšlo v časopise: Pracov. Lék., 73, 2021, No. 1-2, s. 48.
Kategorie: Osobní zprávy


V srpnu letošního roku oslaví pan doc. MUDr. Evžen Hrnčíř, CSc., MBA, přednosta Kliniky pracovního a cestovního lékařství 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, šedesátépáté narozeniny.

Narodil se v Praze a s ní je spojen i jeho celý osobní a pracovní život. Po maturitě na gymnáziu s matematicko- fyzikálním zaměřením v roce 1975 vystudoval Fakultu všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Praze, na které promoval v roce 1981. Za mimořádné studijní výsledky během celého studia na Univerzitě Karlově mu byla udělena Cena ministra školství ČSR.

Po ukončení lékařské fakulty krátce pracoval jako sekundární lékař v Odborném léčebném ústavu tuberkulózy a respiračních nemocí na Pleši a jako vědecký aspirant v Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze. V letech 1982–1991 působil jako sekundární lékař, odborný a vědecký pracovník na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze, resp. na Klinice nemocí z povolání této fakulty. Na tomto pracovišti vzniknul jeho zájem o pracovní lékařství a hyperbarickou medicínu. V roce 1991 přešel na 3. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze – nejprve zde pracoval jako odborný asistent, od roku 1997 jako docent, od roku 1996 jako pověřený vedoucí a od roku 1998 jako přednosta kliniky. Pan doc. MUDr. Evžen Hrnčíř, CSc., MBA, se věnuje přes 39 let pedagogické práci nejenom v rámci pregraduální výuky v magisterském a bakalářských studijních programech v oborech preventivní a pracovní lékařství, ale i v postgraduálním studiu jako školitel v oboru pracovní lékařství. Je autorem nebo spoluautorem 126 publikací v českých i zahraničních odborných časopisech včetně výukových textů a monografií a 46 přednášek a referátů na odborných konferencích, sympoziích a seminářích.

Kromě vedení kliniky má doc. MUDr. Evžen Hrnčíř, CSc., MBA, řadu dalších aktivit, které bych chtěla připomenout – je místopředsedou a vědeckým sekretářem Společnosti nemocí z povolání ČLS JEP, předsedou České komise pro posuzování nemocí z povolání SNzP ČLS JEP, členem výboru České společnosti hyperbarické a letecké medicíny ČLS JEP, členem akreditační komise MZ ČR pro obor pracovní lékařství, členem Pracovní skupiny MZ ČR pro ověřování podmínek vzniku nemocí z povolání, členem Poradního sboru ministra spravedlnosti pro pracovní úrazy a nemoci z povolání, vedoucím redaktorem časopisu Pracovní lékařství, členem redakční rady časopisu Fyzikálne faktory prostredia a soudním znalcem pro obor zdravotnictví.

Odborně je doc. MUDr. Evžen Hrnčíř, CSc., MBA, zaměřen především na problematiku spojenou s nepříznivým vlivem práce a pracovního prostředí na člověka, na potápění, na prevenci poruch zdraví vzniklých pobytem v zahraničí a na posuzování zdravotní způsobilosti k práci – jeho odborné a vědecko-pedagogické zájmy podtrhuje i pět složených atestací. Všechny tyto aktivity ho jistě řadí mezi přední odborníky oboru pracovní lékařství.

Doc. MUDr. Evžen Hrnčíř, CSc., MBA, má kromě odborných činností i další zájmy, které jsou zaměřené především na cestování, historii a myslivost – a i v těchto oblastech má velmi široké a hluboké znalosti.

Vážený pane docente, přeji Vám do dalších let nejenom za sebe, ale i za všechny kolegy a přátele pevné zdraví, spokojenost a pohodu do dalších aktivních let!

doc. MUDr. Monika Kneidlová, CSc.


Štítky
Hygiena a epidemiologie Hyperbarická medicína Pracovní lékařství

Článek vyšel v časopise

Pracovní lékařství

Číslo 1-2

2021 Číslo 1-2
Nejčtenější tento týden
Nejčtenější v tomto čísle
Kurzy

Zvyšte si kvalifikaci online z pohodlí domova

Důležitost adherence při depresivním onemocnění
nový kurz
Autoři: MUDr. Eliška Bartečková, Ph.D.

Svět praktické medicíny 1/2024 (znalostní test z časopisu)

Koncepce osteologické péče pro gynekology a praktické lékaře
Autoři: MUDr. František Šenk

Sekvenční léčba schizofrenie
Autoři: MUDr. Jana Hořínková

Hypertenze a hypercholesterolémie – synergický efekt léčby
Autoři: prof. MUDr. Hana Rosolová, DrSc.

Všechny kurzy
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#