#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Výzva pro lékaře: Podpořte rehabilitující pacienty vlastní chůzí či během

2. 10. 2024

Kolikrát jste svým pacientům doporučili k prevenci, léčbě či rekonvalescenci pohyb a kolikrát jste se zamysleli, co více byste mohli udělat, než jim v tomto ohledu jít jen příkladem! Právě na vás čekala výzva, která je určena speciálně vám, lékařům, abyste mohli ukázat, že v podpoře pacientů, v tomto případě rehabilitujících v Janských Lázních, se skutečně počítá každý krok.

Jak „nekázat vodu a pít víno“

Pohyb, zejména v podobě chůze, patří mezi nejčastější preventivní i léčebná doporučení českých lékařů. Řada z nich se snaží „nekázat vodu a zároveň pít víno“ a své kilometry pro zdraví počítají. Přispívají tím nejen k motivaci pacientů, aby doporučení dodržovali, ale i k udržení vlastního zdraví.

Nyní se lékařům nabízí unikátní možnost podpořit rehabilitaci pacientů v Janských Lázních. Jak? Prostřednictvím vlastních pohybových aktivit – chůze nebo běhu, které si zaznamenávají v aplikaci.

Přihlášení do aplikace Strava zabere jen pár minut

Jak se k této speciální výzvě pro lékaře, která trvá od 1. října do 30. listopadu, přidat? K započítání zdolané vzdálenosti je třeba si stáhnout bezplatnou aplikaci Strava. Aby se vaše data správně započetla tam, kam mají, musíte se do aplikace nejen zaregistrovat a vytvořit si účet, ale také se přihlásit do speciálně vytvořené skupiny SPOLEČNĚ PRO ZDRAVÍ. V rámci ní je možné také sledovat a sdílet svůj pokrok. Podrobnosti k projektu naleznete také na stránkách projektu

Cílem výzvy je dosáhnout 50 000 ušlých či uběhnutých kilometrů, které společnost Gedeon Richter Marketing ČR, s. r. o., promění v příspěvek 50 000 Kč určený na zkvalitnění péče o pacienty rehabilitující v Janských Lázních. K lékařům zapojeným do výzvy se přidal například MUDr. Šimon Kozák z Ambulance léčba bolesti v Praze, jemuž se mimo jiné líbí charitativní nádech projektu.

Janské Lázně nabízejí širokou balneologickou péči

Janské Lázně patří k několika mezinárodně vyhlášeným poskytovatelům široké škály lázeňských služeb v Česku. Nacházejí se na úpatí Krkonoš a nabízejí odbornou balneologickou péči pro dětské i dospělé osoby ve fázi léčby i rehabilitace.

Specializací Janských Lázní jsou onemocnění pohybového ústrojí včetně stavů po úrazech a operacích. Vhodné jsou i pro pacienty jak po nervových a nervosvalových onemocněních prodělaných (například po obrně), tak probíhajících (například s roztroušenou sklerózou). Základ lázeňské kúry představují cvičení s fyzioterapeutem doplněná o využití nejmodernější přístrojové a robotické rehabilitace, masáže, vodoléčba a další služby.

Do Janských Lázní často a rádi míří také pacienti s nemocemi dýchacího ústrojí (například astmatem) nebo po operaci v oblasti dýchacích cest, dále lidé s poruchami látkové výměny a žláz s vnitřní sekrecí, případně onkologicky nemocní po ukončení různých typů léčby.

Kromě unikátního podhorského klimatu mohou lázeňští hosté profitovat z účinků dvou léčivých lázeňských pramenů hydrouhličitano-vápenato-sodného typu – Janova a Černého. Ty lze podle předepsané kúry konzumovat buď přímo, nebo absolvovat procedury a bazény, kde jsou taktéž využívány. 

Konkrétní pomoc pro pacienty

Lékaři, neváhejte a připojte se k výzvě. Každý krok, který ujdete nebo uběhnete, přiblíží rehabilitující pacienty k vytyčenému cíli a přinese jim konkrétní pomoc. Lékařská komunita může pro pacienty udělat ještě o něco více, než se možná řada jejích členů domnívá.

(pok)

Zdroj: Projekt Společně pro zdraví. Dostupné na: www.spolecneprozdravi.cz



Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#