#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

OZP pečuje o zdraví svých pojištěnců již 30 let. V čem je lepší a jaké výhody nabízí?

16. 8. 2022

Oborová zdravotní pojišťovna (OZP) je se 750 tisíci klienty třetí největší zaměstnaneckou pojišťovnou v Česku. O zdraví svých pojištěnců pečuje již 30 let. V pestrém portfoliu nabízených benefitů a bonusových programů hrazených nad rámec veřejného zdravotního pojištění si vybere – dle svých priorit a potřeb – každý její klient. Svým inovativním přístupem se OZP snaží být lídrem mezi zdravotními pojišťovnami v online komunikaci a telemedicíně.

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Vše z pohodlí domova

Stěžejním nástrojem OZP pro komunikaci s pojištěnci je VITAKARTA, která je dostupná jak prostřednictvím internetového prohlížeče, tak i jako aplikace (mVITAKARTA) pro AndroidiOS. Klient OZP, který je uživatelem této aplikace, má tedy kdykoliv a odkudkoliv přístup k přehledu o všem, co k péči o své zdraví potřebuje. S VITAKARTOU lze mít „pod kontrolou“ i všechny členy rodiny, jsou-li pojištěnci OZP. VITAKARTA umožňuje v rámci Asistenční služby konzultaci s lékaři 24 hodin 7 dní v týdnu, snadné čerpání benefitů, přehled vykázané zdravotní péče, využívání elektronického průkazu pojištěnce, upozorňování na termíny preventivních prohlídek, snadné podání přehledu o příjmech a výdajích OSVČ a nabízí i řadu dalších výhod.

V rámci zefektivnění služeb OZP jako vůbec první zdravotní pojišťovna v Česku umožnila svým pojištěncům digitální ověření identity prostřednictvím bankovní identity (BankID) a nabídla také službu BankID SIGN, která umožňuje zájemcům o přihlášení k OZP podepsat online přihlášku digitálně.

V oblasti telemedicíny je OZP všeobecně velmi progresivní. Mimo jiné jako první zdravotní pojišťovna již v roce 2019 umožnila svým klientům získat v rámci prevence vyhodnocení křivky EKG pořízené hodinkami s CE certifikací. Odeslaná křivka EKG je do 24 hodin vyhodnocena erudovaným kardiologem, přičemž pojištěnec získá zabezpečenou cestou výslednou zprávu informativního charakteru. V případě podezření na zdravotní problém se pak klient OZP může obrátit prostřednictvím nepřetržité Asistenční služby na Online medicínskou poradnu, kterou pro OZP zajišťuje společnost uLékaře.cz, a přímo se k lékaři objednat. Uživatelé aplikace VITAKARTA navíc mohou získat příspěvek na certifikované hodinky až do výše 10 000 Kč.

OZP je zdravotní pojišťovnou s nejbohatšími zkušenostmi v oblasti telemedicíny. Ta sice nikdy nenahradí fyzický kontakt lékaře s pacientem, nicméně jako doplňkový nástroj má velký smysl již nyní.  

Zaměřeno na prevenci

Prevence je způsob jak podchytit nemoc včas a zvýšit tak šanci na uzdravení. Během pandemie onemocnění COVID-19 však mimo jiné došlo k prohloubení problému se zanedbáváním preventivních prohlídek. V zájmu OZP je dlouhodobě motivovat své pojištěnce k zodpovědnému přístupu o své zdraví, a proto v roce 2022 naplánovala přispět na preventivní programy nejvyšší částkou ze všech zdravotních pojišťoven v přepočtu na jednoho pojištěnce a současně podmínila nárok na benefity tím, že pojištěnci budou ke svému zdraví přistupovat odpovědně a budou absolvovat běžné preventivní prohlídky. Pojištěnci na pravidla přistoupili, zájem o čerpání příspěvků v průběhu prvního pololetí je u klientů OZP rekordní.

Benefity pro každého

Přestože lze benefity u OZP čerpat snadno a online (např. z mobilu), zdravotní pojišťovna myslí na všechny své klienty. Ti, kteří upřednostňují osobní setkání, tak mohou OZP navštívit na téměř 50 kontaktních místech napříč celým Českem.

Ve VITAKARTĚ najdou pojištěnci příspěvky až do výše několika tisíc korun. Vybírat lze z více než 50 benefitů. K nejvíce využívaným patří příspěvek až 2000 korun v roce na dentální hygienu. Dalším oblíbeným benefitem je série preventivních vyšetření zdarma nebo s příspěvkem v rámci řady STOP rakovině a civilizačním onemocněním. Nechybějí ani programy pro chronicky nemocné, dárce krve, orgánů a kostní dřeně nebo pro sportovce, maminky, těhotné a novorozence.

Více informací: www.ozp.cz

(ozp)



Štítky
Praktické lékařství pro dospělé Pediatrie
Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#