#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Jak na primární i sekundární osteoporózu − prakticky a v kostce

Předpokládaný čas: 120 minut
Ohodnoceno: 3 kredity ČLK, 2 kredity SLK, 1 kredit SLK
Datum publikace: 10. 6. 2024
Pro možnost absolvování on-line kurzu je třeba se přihlásit.

Podmínky splnění

3 kredity ČLK – absolvování na min. 80 % max. 3 pokusy 2 kredity SLK – absolvování na min. 80 % max. 1 pokus 1 kredit SLK – absolvování na min. 60 % max. 1 pokus
Jak uplatnit kredity?

Úvod ke kurzu

Kurz je určen pro lékaře, kteří se chtějí rychle zorientovat v aktuálních poznatcích k problematice osteoporózy − od diferenciální diagnostiky až po monitorování terapie. Jeho první část se zaměřuje na primární osteoporózu a provází jí MUDr. Jan Rosa z Osteocentra Affidea Praha − mimo jiné radí, podle čeho vybrat správnou modalitu terapie, jak stanovit její cíle nebo jak nastavit potřebou suplementaci. Ve druhé části kurzu, věnované sekundární osteoporóze, doc. MUDr. Vít Zikán, Ph.D., ze 3. interní kliniky – kliniky endokrinologie a metabolismu 1. LF UK a VFN v Praze vysvětluje, co vše by mělo obsahovat důkladné vyšetření před zahájením terapie a co může značit nedostatečná odpověď na ni.


Autor kurzu: 
MUDr. Jan Rosa Medailonek autora kurzu
Promoval na 1. Lékařské fakultě UK v Praze v roce 1994. Pracoval jako sekundář na II. interní klinice FNKV v Praze (1994-1995). V letech 1995-2001 pracoval v Revmatologickém ústavu v Praze m.j. ve funkci vedoucího Osteocentra. Od roku 2001 působí v NZZ Mediscan Group v Praze-Chodově jako ambulantní specialista – revmatolog, včetně působení v tamním Osteocentru.
Je autorem řady původních i souhrnných časopiseckých prací a kapitol v učebnicích, týkajících se diagnostiky, prevence a terapie osteoporózy.
Atestaci z vnitřního lékařství I. stupně složil v r. 1997, atestaci z revmatologie v r. 2001 a atestaci z klinické osteologie v r. 2011.
Je absolventem českých i mezinárodních (EULAR) kurzů muskuloskeletálního ultrazvuku a certifikovaného kurzu muskuloskeletální medicíny Společnosti pro muskuloskeletální medicínu ČLS JEP. Druhé volební období působí ve funkci vědeckého sekretáře Společnosti pro metabolická onemocnění skeletu (SMOS) ČLS JEP a je hlavním autorem aktuálních Doporučených postupů pro léčbu postmenopauzální osteoporózy SMOS. Je investigátorem v řadě klinických studií posuzujících léčbu zánětlivých artropatií, osteoartózy a osteoporózy.
Odborná garance: doc. MUDr. Vít Zikán, Ph.D.
Partneři sekce
amgen_aktualni

Kurzy Podcasty Doporučená témata Časopisy
Přihlášení
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu, se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Přihlášení

Nemáte účet?  Registrujte se

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#