#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Editorial


Published in: Otorinolaryngol Foniatr, 72, 2023, No. 4, pp. 179.
Category: Editorial

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

v době, kdy jménem realizačního týmu časopisu Otorinolaryngologie a foniatrie píši tento editorial, dospívá situace v zdravotnictví tohoto státu do bodu, kdy se rozhoduje a ukazuje politická vůle českých politiků o lidech pracujících ve zdravotnictví, ale i ve školství včetně škol vysokých. Jakkoli bych chtěl nestranně posoudit tuto situaci či ji komentovat, neučiním tak. Nelze tuto situaci nestranně analyzovat, neboť jsem jeden z vás.

Dovolte jen vzpomenout té skutečnosti, že probíhají a proběhnou volby do výboru a revizní komise, a pevně věřím, že jste využili své příležitosti se podílet na tom, kam má tato součást společnosti směřovat. Až budete tyto řádky číst, bude již rozhodnuto a já jménem všech členů redakční a ediční rady, Care Comm s. r. o. a všech sekretářek poděkuji končícímu výboru ČSORLCHHK ČLS JEP a budeme se těšit na spolupráci s výborem novým, vzešlým z demokratické volby.

Editorial na konci roku je často hodnocením minulého období. Stran časopisu nás budete hodnotit Vy, čtenáři. Smýšlejte o nás shovívavě a věřte, že všichni vydáváme maximum pro Vaši spokojenost, a i v roce 2024 to bude naším hlavním cílem.

V tomto čísle si připomínáme jednu z velkých a výjimečných osobností naší společnosti prof. plk. MUDr. Ervína Černého, DrSc., jednoho z učitelů a „zakladatelů“ moderní české otorinolaryngologie. Proto jsem si dovolil požádat o připomenutí osobnosti prof. Černého nám všem toho nejpovolanějšího z nás, mého předchůdce šéfredaktora plk. v. v. MUDr. Zdeňka Voldřicha, DrSc.

prof. MUDr. Jaromír Astl, CSc.
vedoucí redaktor


Labels
Audiology Paediatric ENT ENT (Otorhinolaryngology)

Article was published in

Otorhinolaryngology and Phoniatrics

Issue 4

2023 Issue 4

Most read in this issue
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#