#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

EDITORIAL


Published in: Česká stomatologie / Praktické zubní lékařství, ročník 121, 2021, 1, s. 1
Category: Editorial

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

začátek nového roku se nese ve znamení nadějí, že v nastávajícím období je očkování schválenými a registrovanými vakcínami jediný možný způsob, jak skončit se současnou pandemií.

V minulém roce vyšlo ve čtyřech číslech časopisu ČSPZL 14 odborných publikací. Přehledových článků bylo pět, kazuistiky tři, experimentální studie dvě, klinické studie také dvě, případové studie a úvaha po jednom. Autoři byli štědří na obrazovou dokumentaci. Pro názornost textů použili celkem 49 barevných obrázků, čtrnáct tabulek a sedm grafů. Shromáždili též 586 převážně zahraničních citací literatury. Ve společnosti MeDitorial, s. r. o., byla zveřejněna čtyři fulltextová čísla časopisu a tři anglické verze odborných článků. Elektronická verze časopisu v českém a anglickém jazyku je trvale přístupná na www.prolekare.cz.

Na základě smlouvy ČSK se společností Solen Software byla zakoupena licence na software Actavia. V této souvislosti ČSK podala žádost o členství ve společnosti Crossref a nyní už článkům z ČSPZL přidělujeme DOI – a to i zpětně od roku 2010. To vše nám umožní propojit se s globální sítí dalších členů Crossrefu. Období koronaviru nám ztížilo soustavné zpracování celého postupu a všech součástí systému Actavia, ale v průběhu roku 2021 bude systém plně funkční – a pak vás rádi budeme podrobně informovat, protože opravdu bude čím se pochlubit.

doc. MUDr. Jan Veverka, CSc.

šéfredaktor


Labels
Maxillofacial surgery Orthodontics Dental medicine
Topics Journals
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#