Hypocholesterolémie u kriticky nemocných
Authors:
B. Bakalář 1; J. Pachl 1; Z. Zadák 2; R. Hyšpler 2; Crhová Š?
Authors‘ workplace:
~ Univerzita Karlova, Klinika anesteziologie a resuscitace 3. LF a FN Královské Vinohrady, Praha, přednosta doc. Mi1Dr. Jan Pachl, CSc. z Univerzita Karlova, Klinika gerontologická a metabolická LF a FN Hradec Králové, přednosta prof. Mi1Dr. Zdeněk Zadák,
Published in:
Anest. intenziv. Med., , 2002, č. 1, s. 7-9
Category:
Overview
Autoři analyzuje fyziologický význam, příčiny vzniku a klinický dopad hypocholesterolémie na nemocné v kritickém stavu. Je nastolena otázka účelnosti roztoků umělé výživy bez obsahu cholesterolu, určených pro výživu kriticky nemocných.
Klíčová slova:
Klíčová slova: kritické onemocnění- syntéza cholesterolu - lipopolysacharid - kortikosteroidy
Labels
Anaesthesiology, Resuscitation and Inten Intensive Care MedicineArticle was published in
Anaesthesiology and Intensive Care Medicine
2002 Issue 1
Most read in this issue
- Kraniotrauma v rámci polytraumatu
- Nové možnosti interpretace vztahu ICP/CPP u těžkých kraniocerebrálních poranění
- Kontinuální eliminační metody a jejich využití na ARO Rakovník
- Spinální trauma v resuscitační péči