#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#

Vzdělávací portál ČLK: Digitální revoluce v akreditovaném vzdělávání lékařů


Authors: Brožková Lenka
Published in: Prakt. Lék. 2020; 100(3): 155
Category: Updates

Zájem o celoživotní vzdělávání mezi lékaři stále roste a stejně tak stoupá množství poskytovatelů edukativních akcí. Nový Vzdělávací portál České lékařské komory představuje snadnější a pohodlnější proces získávání diplomu celoživotního vzdělávání (CŽV). Primárním cílem webu je umožnit lékaři rychle získat dokonalý přehled o stavu jeho kreditového konta a podle zadaných preferencí poskytnout kompletní přehled vzdělávacích akcí v okolí.

HLAVNÍ BENEFITY PRO LÉKAŘE

  • přehled o všech získaných kreditech
  • kompletní kalendář vzdělávacích akcí
  • zobrazování vzdělávacích akcí na míru
  • nahrávání získaných certifikátů z pohodlí domova
  • okamžité připisování kreditů
  •  usnadnění procesu získávání diplomu CŽV

JAK VZDĚLÁVACÍ PORTÁL FUNGUJE

Registrace

Po registraci do Vzdělávacího portálu se lékaři v jeho osobním profilu zobrazují vzdělávací akce na základě zvolených požadavků – podle atestované či zájmové specializace.

Připsání kreditů

Když se lékař zúčastní jakékoliv akreditované vzdělávací akce, kredity mu budou následně připsány na základě prezenční listiny vložené do systému pořadatelem daného vzdělávání. V případě, kdy nedojde k přidělení kreditů nebo bude mít lékař zájem o uznání kreditů za jiný druh aktivity, může o uznání jednoduše zažádat z pohodlí domova pouhým nahráním potvrzujícího dokumentu do systému Vzdělávacího portálu. Jeho žádost přijde okresnímu sdružení, kde je registrován a kde jeho žádost také vyřídí.

Přehled o aktivitách a kreditech

Každý lékař má díky osobnímu profilu na stránkách portálu dokonalý přehled o akcích, kterých se kdy zúčastnil, a o tom, za jaké další aktivity získal v minulosti kredity. Navíc zde okamžitě zjistí, kolik kreditů mu zbývá získat v aktuálním období pro zažádání o diplom CŽV či za jak dlouho vyprší platnost diplomu stávajícího.

Plánované spuštění portálu

Aktuální spuštění Vzdělávacího portálu se kvůli šířící se nákaze covidu-19 odsunulo na poslední kvartál roku 2020. O bližším termínu budeme včas informovat.

O realizátorovi

Celý projekt je pro ČLK realizován ve spolupráci se společností TME solutions, působící již řadu let v oblasti vzdělávání lékařů i ve vývoji softwaru pro zdravotnictví.

tisková informace

Lenka Brožková – vedoucí projektu

e-mail: brozkova@tmesolutions.cz



Labels
General practitioner for children and adolescents General practitioner for adults
Login
Forgotten password

Enter the email address that you registered with. We will send you instructions on how to set a new password.

Login

Don‘t have an account?  Create new account

#ADS_BOTTOM_SCRIPTS#